Zenit-coach Advocaat haalt uit naar Schotse bond

8 mei 2008, 10:28   Bijgewerkt: 8 mei 2008, 10:35

Dick Advocaat snapt niets van de beslissing van de Schotse voetbalbond om Glasgow Rangers géén weekend vrijaf te geven, in aanloop naar de UEFA Cup-finale. Rangers moet komend weekend aantreden tegen Dundee United, terwijl Zenit zich in alle rust voor kan bereiden op de finale van volgende week woensdag.

Advocaat noemt het 'een farce' dat de Schotse bond niet bereid was om Rangers een weekend vrij te geven. "Hoe kan je zo'n verzoek nou weigeren? Er werken duidelijk te veel ego's bij de Schotse voetbalbond. Blijkbaar hebben ze niet het beste voor met het Schotse voetbal, want anders hadden ze Rangers wel vrij gegeven. Nu hebben wij, met Zenit, een betere voorbereiding", zegt de coach in Scotland Today.

In het verleden was Advocaat zelf ook coach van Glasgow Rangers. Sindsdien is er een compleet andere ploeg gekomen, weet de Hagenaar. "Toen ik er werkte, werd er beter gevoetbald en waren er betere spelers, maar nu staat er een hechter team. En dat is het allerbelangrijkst in deze sport", aldus de Nederlander.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen