Engelsen willen Hiddink als nieuwe bondscoach

25 januari 2006, 13:28

In Engeland wordt Guus Hiddink gezien als de ideale opvolger van Sven-Göran Eriksson als bondscoach van de nationale ploeg. De huidige trainer van PSV wordt in de Britse media al nadrukkelijk in verband gebracht met een rol als bondscoach van Engeland en zijn zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen gooide tegenover de BBC nog wat olie op het vuur door te stellen dat 'Guus absoluut interesse zou hebben' in de functie.

Eerder deze week liet Sven-Göran Eriksson weten dat hij na het WK op zal stappen als bondscoach en direct is heel Engeland op zoek naar de perfecte opvolger voor de Zweed. De naam van Hiddink kwam direct naar boven en het land lijkt enthousiast over het idee dat de Nederlander het roer bij de nationale ploeg over zou nemen. De BBC belde direct met Cees van Nieuwenhuizen, de zaakwaarnemer van Hiddink.

Van Nieuwenhuizen zei vervolgens direct wat alle Engelsen wilden horen. "We hebben nog geen contact gehad met de Engelse bond, maar Guus heeft in ieder geval interesse. Engeland is, op professioneel gebied, misschien wel het grootste voetballand ter wereld. Guus ontvangt regelmatig aanbiedingen en geld is voor hem niet het belangrijkste. Over druk van de media en de supporters maakt hij zich ook geen zorgen. Bij Valencia, Real Madrid en Fenerbahçe heeft haar daar al mee om leren gaan."

Toch wilde Van Nieuwenhuizen nog even benadrukken dat Hiddink ook openstaat voor een langer verblijf bij PSV. "De club heeft al aangegeven dat ze willen gaan praten over een contractverlenging. PSV wil Hiddink graag langer behouden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen