Angola op rand van uitschakeling

25 januari 2006, 18:14

Republiek Congo blijft verrassen tijdens het toernooi om de Afrika Cup. Het land dat eerder al WK-ganger Togo met 2-0 op de knieën kreeg, hield woensdag ook tegen Angola knap stand. De Angolezen, komende zomer actief op het WK, kwamen in Egypte niet verder dan 0-0. Hierdoor dreigt voor Angola al na één ronde een einde te komen aan de Afrikaanse titelstrijd.

De wedstrijd tussen DR Congo en Angola was een duel tussen twee spitsen. Bij Congo draait veel om aanvaller Tresor Lua-Lua, die in het verleden onder meer actief was bij Newcastle United. In het elftal van Angola is de productie voor een groot deel afhankelijk van de wisselvallige spits Akwa. Tegen Congo had deze Akwa zijn vizier duidelijk niet op scherp staan. De topscorer aller tijden van Angola kwam een aantal keer in kansrijke positie, maar wist niet te scoren.

Congo vond een gelijkspel wel prima en voetbalde de wedstrijd ogenschijnlijk moeiteloos uit. Hierdoor heeft het land, dat eerder met 2-0 van Togo won, al vier punten uit twee wedstrijden. Angola verloor haar eerste wedstrijd daarentegen met 3-1 van Kameroen en dreigt de kwartfinale nu te gaan missen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen