Olsson: "NEC hoeft voor niemand bang te zijn"

Ger
12 mei 2008, 14:45   Bijgewerkt: 12 mei 2008, 15:12

NEC mag zich na een teleurstellend begin van de competitie opmaken voor Europees voetbal. De Nijmegenaren danken de plaats in de finale van de play-offs om een UEFA Cup-ticket aan een ijzersterke tweede seizoenshelft. Slechts twee duels gingen na de winterstop verloren. "Het zelfvertrouwen straalt van de selectie af", zegt Jonas Olsson tegen FCUpdate.nl.

In de play-offs blijkt NEC niets aan kracht te hebben ingeboet. Na Roda JC werd ook FC Groningen afgelopen weekeinde aan de kant geschoven. Het volwassen spel van de ploeg staat in schril contrast met de optredens in de eerste maanden van het seizoen. Op 30 december, na al de elfde competitienederlaag, maakte trainer Mario Been nog zijn excuses aan de supporters. "Dit was een beschamende vertoning", zei de Rotterdammer na het 3-0 verlies bij Willem II. "Zoals wij de wedstrijd startten, dat was gewoon waardeloos."

"We zijn de play-offs dan ook begonnen met een frisse groep. De sterke tweede seizoenshelft heeft ons goed gedaan. Tegen FC Utrecht en FC Groningen hebben we uitstekend gespeeld. In het laatste half uur bij FC Groningen straalde het zelfvertrouwen van de selectie af. Ook in de finale van de play-offs hoeven we voor niemand bang te zijn", stelt de Zweed. "Het doet mij als verdediger goed dat we in de vier play-offduels maar één doelpunt tegen hebben gekregen. Verder wisten we iedere wedstrijd te scoren. Als je de kansen nog eens terugkijkt, hadden we zelfs meer doelpunten kunnen maken."

Over de rol van Been zegt Olsson: "Ik vind Been een goede trainer en vooral een goed mens. Dat is voor mij belangrijk. Hij geeft je zelfvertrouwen. Ook de wisselspelers worden nadrukkelijk bij het groepsproces betrokken. Iedereen krijgt een eerlijke kans." Wellicht zijn de duels in de finale van de play-offs de laatste van Olsson in het shirt van NEC. De verdediger werd in de winterstop al in verband gebracht met clubs uit Engeland en Duitsland. "Ik heb nog een contract voor een jaar. Ik focus me nu op de laatste twee wedstrijden en daarna neem ik een beslissing over mijn toekomst."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen