Kameroen zeker van kwartfinale na zege op Togo

Ger
25 januari 2006, 21:11

In de Afrika Cup is Kameroen vooralsnog niet te stoppen. Opponent Togo wist de ploeg woensdagavond lang op een gelijke stand te houden, maar moest in de slotfase alsnog het hoofd buigen: 2-0. Door het resultaat is Kameroen, dat deelname aan het WK niet kon afdwingen, zeker van een plaats in de kwartfinales.

Emmanuel Adebayor

Emmanuel Adebayor

Door het hechte verdedigingsblok van Togo had Kameroen lange tijd moeite om een doelkans te creëren. Pas in de slotfase van de eerste helft kwam de ploeg in de buurt van de openingstreffer. Goaltjesdief Samuel Eto'o knalde de bal op de kruising. Vlak na rust raakte ook Geremi het aluminium.

Halverwege de tweede helft wist Eto'o eindelijk doeltreffend toe te slaan. Vanaf twintig meter schoot de spits van FC Barcelona de bal verwoestend in de verste kruising. Het doelpunt was alweer zijn vierde van het toernooi. Vijf minuten voor tijd verdubbelde Meyong de marge. Na een voorbereidende actie van Eto'o scoorde de invaller wonderschoon met een hakje: 2-0.  

Door de zege is Kameroen, dat de 29-jarige aanvoerder Rigobert Song feliciteerde met zijn 25e Afrika Cup-wedstrijd, al zeker van een plek in de kwartfinales. Een gelijkspel tegen de Democratische Republiek Congo in het laatste duel levert tevens de groepswinst op. In dat geval gaat ook Congo mee naar de beste acht van het continent. Voor WK-ganger Togo is de Afrika Cup al voorbij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen