Pieckenhagen: "Heracles heeft nog 10 punten nodig"

26 januari 2006, 13:56

Voorafgaand aan het seizoen wist iedereen het zeker: Heracles Almelo zou alle zeilen bij moeten zetten om niet rechtstreeks te degraderen naar de Gouden Gids Divisie. Nu, na twintig wedstrijden, is de situatie geheel anders. De ploeg verrast vriend en vijand en niemand praat meer over degradatie. Martin Pieckenhagen, de betrouwbare doelman van Heracles, blijft echter met beide benen op de grond.

Heracles Almelo staat op dit moment op de twaalfde plaats in de competitie en opvallend genoeg is het gat naar een plaats in de play-offs kleiner dan het gat naar de rode streep. Nummer negen SC Heerenveen heeft slechts vijf punten meer dan de dappere Heraclieten, terwijl nummer zestien Sparta een achterstand van acht punten heeft op de mannen van Peter Bosz. Zelfs streekgenoot FC Twente staat, tot vreugde van de Almelose fans, momenteel achter Heracles op de ranglijst.

Met overwinningen op Willem II en RBC Roosendaal heeft Heracles in de eerste weken na de winterstop in ieder geval goede zaken gedaan. "We zijn het jaar goed begonnen, we hebben belangrijke punten gepakt", geeft doelman Pieckenhagen dan ook toe in een kort gesprek met FCUpdate.nl. Hoewel de Duitse sluitpost toegeeft dat het gat met de rode streep inmiddels comfortabel is, waakt hij voor te veel optimisme. "We hebben nu 25 punten. Als we aan het eind van het seizoen nog steeds 25 punten hebben, degraderen we alsnog."

Volgens Pieckenhagen zal zijn ploeg nog even vol aan de bak moeten om lijfsbehoud veilig te stellen. "Ik denk dat 35, 36 punten genoeg zijn om er in te blijven. We hebben dus nog minimaal tien punten nodig. Dat is nu ons doel, we willen ons handhaven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen