Hoogendorp verruilt RKC voor Wolfsburg

26 januari 2006, 15:24

RKC Waalwijk is haar topscorer Rick Hoogendorp kwijtgeraakt. De 31-jarige spits vertrekt per direct naar het Duitse VfL Wolfsburg, de ploeg waar ook Kevin Hofland onder contract staat. Naar verluidt ontvangt de Brabantse club ongeveer 2,5 miljoen euro voor de trefzekere aanvaller, die in Waalwijk nog een contract had tot medio 2007.

Algemeen directeur Henry van der Vegt noemde de transfer van Hoogendorp, die 249 wedstrijden speelde voor RKC, een "sportieve aderlating". "Maar het transferbedrag is dusdanig dat het niet af te slaan was. En het is een prachtige kans voor Rick die wij hem gezien zijn staat van dienst voor RKC Waalwijk niet wilden ontnemen."

Het wordt voor Hoogendorp de tweede keer dat hij in het buitenland aan de slag gaat. Eerder speelde hij al een aantal maanden bij het Spaanse Celta de Vigo. Dat werd echter geen succes, waarna hij weer terugkeerde naar RKC Waalwijk. In Brabant staat de 31-jarige aanvaller al jaren te boek als een gevreesde spits. 

Sinds het seizoen 1998/1999, waarin hij overkwam van Dordrecht '90, maakte Hoogendorp in totaal liefst 95 treffers in Waalwijkse dienst. Dit seizoen maakte hij al twaalf doelpunten en was hij één van de drijvende krachten achter het succes van RKC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen