Schut tot medio april uit de roulatie

26 januari 2006, 16:21

Het seizoen van Alje Schut is vrijwel voorbij. De verdediger van FC Utrecht, die al maandenlang buitenspel staat, ondergaat binnen enkele dagen een kijkoperatie aan zijn knie. Schut zal hierdoor vermoedelijk tot medio april uit de roulatie blijven. Schut raakte maart vorig jaar geblesseerd in het uitduel bij RKC.

Toen Schut vorig jaar zijn blessure opliep, werd de verwachting uitgesproken dat hij binnen twee maanden weer zou kunnen voetballen. Nu, tien maanden na dato, is hij echter nog altijd niet hersteld. Schut trainde al een enkele keer mee, maar bleef last houden van zijn knie. "Het vermoeden bestaat dat er een kleine beschadiging aan de buitenmeniscus is waardoor hij pijn blijft voelen", zegt clubarts Frank van Hellemondt op de website van FC Utrecht.

Door de nieuwe operatie wordt Schut weer ver teruggeworpen in zijn revalidatie. "Hij is zeker vier weken extra teruggeworpen', aldus Van Hellemondt. "Al kan het ook versnellen als blijkt dat hij na de ingreep pijnvrij is, want de knie is verder stabiel. Toch zal het nog weken vergen voor Alje weer helemaal wedstrijdfit is. Ik verwacht hem dan ook niet voor april terug in de groep."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen