De Jong kiest voor Hamburger SV

26 januari 2006, 18:31

Na Rafael van der Vaart en Khalid Boulahrouz heeft Hamburger SV nu ook een derde Nederlander aan haar selectie toegevoegd. Ajax-middenvelder Nigel de Jong verhuist per direct naar de ambitieuze Duitse club, die momenteel op de tweede plaats staat in de Bundesliga. De Jong had al eerder aangegeven dat hij Ajax na dit seizoen zou verlaten, maar zijn afscheid wordt nu dus met enkele maanden vervroegd.

De 21-jarige De Jong debuteerde in april 2002 in het eerste elftal van Ajax en groeide sindsdien uit tot één van de groeibriljanten van de club. Na zijn Champions League-treffer in Londen tegen Arsenal voorspelde iedereen hem een gouden toekomst, maar zijn ontwikkeling stagneerde vervolgens enigszins. De Jong slaagde er nooit echt in om een belangrijke pion te worden bij Ajax en moest ook dit seizoen nog regelmatig plaatsnemen op de bank.

De Jong toonde zich blij met zijn overgang. "Ik merkte meteen dat hier een aangename atmosfeer hangt", aldus de zesvoudig international. "Ik heb zeer aangename gesprekken gehad met trainer Thomas Doll. Ik hoop dat ik in de tweede helft van het seizoen de goede positie op de ranglijst kan helpen verdedigen."

Eerder dit seizoen liet De Jong al weten dat hij zijn aflopende contract bij Ajax niet wilde verlengen. Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur, Celtic en Sevilla toonden direct interesse maar uiteindelijk heeft Hamburger SV zich het meest slagvaardig getoond. Naar verluidt betaalt HSV zo'n 1 miljoen euro voor de transfer. Bij de Duitse ploeg wordt De Jong herenigd met Rafael van der Vaart, zijn voormalig ploeggenoot bij Ajax. De Jong speelde in totaal 133 wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax en scoorde 13 keer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen