Hiddink ontkent contacten met Engelse bond

27 januari 2006, 12:58

Guus Hiddink heeft vrijdag in alle toonaarden ontkend dat de Engelse voetbalfederatie FA hem heeft benaderd voor de functie van bondscoach. "Geloof me, er speelt niets. Er zijn geen contacten. Ik kan dus nergens op ingaan", zei de PSV-trainer na de training op sportcomplex De Herdgang in Eindhoven.

Een legertje Britse journalisten ving Hiddink na de oefensessie gretig op. De 59-jarige trainer en technisch directeur van PSV bleef onverstoorbaar onder het spervuur aan vragen. De doorgewinterde Achterhoeker liet zich niet verleiden tot uitspraken die verkeerd uitgelegd zouden kunnen worden of die nog meer geruchten de Engelse voetbalwereld in zouden helpen.

Hiddink toonde zich vrijdag een perfecte ambassadeur van zichzelf en van PSV. Met humor pareerde hij de veelal suggestieve vragen uit Engelse hoek. "Bedankt voor jullie komst. Welkom bij deze prachtige club. Helaas kan ik weinig commentaar geven. Alles is voorbarig en prematuur. Maar over onze komende wedstrijd tegen ADO Den Haag kunnen jullie alle informatie krijgen", sprak hij zichtbaar geamuseerd tegen de verbaasde verslaggevers van Sky Sports en de BBC.

Aanvoerder Cocu wilde niet voor de Britse tv-camera's reageren op de Hiddink-hype in Engeland. De uitsmijter op een Engels PSV-dagje kwam van Hiddink zelf, later tijdens een onderonsje met de Nederlandse pers. "En nu ga ik met mijn zaakwaarnemer naar een afspraak met een sjeik", grapte hij na de laatste vraag. Daarmee doelde hij grijnzend op de val waarin Eriksson door een Britse undercoverjournalist eerder deze maand werd gelokt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen