Duitsers balen van zware EK-groep

27 januari 2006, 15:27

Het kan niet altijd feest zijn, weet men in Duitsland sinds vandaag. Onze Oosterburen hebben sinds jaar en dag mazzel bij lotingen, maar vrijdagmiddag was het lot de Duitsers minder gunstig gezind. Op weg naar het EK stuiten de Duitsers onder meer op Tsjechië en Ierland. "Het wordt een zwaar traject", blikt bondscoach Klinsmann dan ook vooruit op de kwalificatiecyclus naar Oostenrijker en Zwitserland.

Naast Tsjechië en Ierland stuit Duitsland ook op Slowakije, een land dat een aantal maanden geleden nog gehakt maakte van die Mannschaft. Verder maken ook Wales, Cyprus en San Marino deel uit van de groep van de Duitsers. "We zullen moeten knokken, vooral ook in Ierland en Wales. Tsjechië is van een uitzonderlijk niveau, terwijl we laatst nog hardhandig kennis gemaakt hebben met de kracht van Slowakije. We zullen dus elk duel volledig geconcentreerd moeten beginnen", zegt Bundestrainer Klinsmann.

Assistent Oliver Bierhoff, de man die Duitsland in 1996 de Europese titel bezorgde, ziet de situatie iets minder somber in. "Ach, natuurlijk zijn het zware tegenstanders maar we moeten de situatie nemen zoals hij is. Een voordeel is dat we in ieder geval niet zo ver hoeven te reizen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen