Barcelona heeft dure Caceres beet

Koen Freriks
4 juni 2008, 18:59   Bijgewerkt: 4 juni 2008, 23:46

FC Barcelona heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Martin Caceres. De Catalaanse topclub bereikte woensdag een akkoord met Villarreal over de afkoopsom van de 21-jarige Uruguayaanse verdediger, die ruim zeventien miljoen euro bedraagt. 

Villarreal kondigde het akkoord op de clubsite aan. Opmerkelijk genoeg speelde Caceres geen enkel duel in de hoofdmacht van de Yellow Submarine. De Spaanse subtopper nam hem vorig jaar over van Defensor, maar werd direct uitgeleend aan Recreativo de Huelva. Vanaf volgend seizoen zou de Zuid-Amerikaanse stopper zich bij de selectie van Villarreal voegen, maar dat wordt nu Barcelona. 

Het is de derde aankoop van Barça, dat een teleurstellend seizoen achter de rug heeft. Eerder haalde de ploeg verdediger Gerard Piqué weg bij Manchester United en middenvelder Seydou Keita bij Sevilla. Caceres is aangetrokken omdat de Argentijnse verdediger Gabriel Milito tot januari 2009 afwezig is wegens een zware knieblessure.

Om in verdedigend opzicht niet te veel in te leveren, verlengde Villarreal het contract met Patrick Cygan. De 34-jarige Franse verdediger twijfelde aanvankelijk over een langer verblijf, maar verlengt toch met één jaar. "Deze buitenkans moest ik wel pakken", zei Cygan op de website van de club. "Het is waar dat ik twijfelde over doorgaan, maar mijn prioriteit heeft wel altijd bij Villarreal gelegen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen