Egypte na winst op Ivoorkust naar kwartfinale

28 januari 2006, 20:16

Na Ivoorkust heeft ook Egypte zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Afrika Cup. Het gastland won in haar laatste groepswedstrijd met 3-1 van Ivoorkust, dat voorafgaand aan het duel al zeker was van een plaats bij de laatste acht. Marokko, dat niet verder kwam dan 0-0 tegen Libië, werd het kind van de rekening.

Het tot op haar tenen gemotiveerde Egypte had opvallend weinig moeite met de flegmatieke Ivorianen. Emad Moteab bracht de duizenden Egyptenaren op de tribune al vroeg in de wedstrijd in extase door de 1-0 binnen te werken na een voorzet van Abdelzaher El Saqqa. PSV-spits Arouna Koné bracht Ivoorkust vlak voor rust nog wel op gelijke hoogte, maar direct na de thee zette Egypte weer orde op zaken. Via doelpunten van AbouTrika en nogmaals Moteab eindigde het duel in 3-1.

Marokko, dat eerder had verloren van Ivoorkust en gelijk had gespeeld tegen Egypte, was door dit resultaat direct kansloos voor een plaats in de volgende ronde. Alleen bij een overwinning van Ivoorkust had Marokko zich bij een overwinning op Libië nog kunnen plaatsen voor de laatste acht. Zelfs dat lukte echter niet. De ploeg van Feyenoorder Ali Boussaboun kwam niet verder dan 0-0.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen