Ibrahimovic: "Nederlands elftal fenomenaal"

Ger
12 juni 2008, 10:02

Zlatan Ibrahimovic is bijzonder te spreken over het Nederlands elftal. De oud-Ajacied scoorde dinsdagavond zelf namens Zweden de fraaie openingstreffer in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Griekenland.

"Wij hebben voor een kleine verrassing gezorgd, maar de prestatie van het Nederlands elftal is fenomenaal", zegt Ibrahimovic, momenteel onder contract bij Inter, tegen De Telegraaf. "Het was een genot om naar zo'n positief ingesteld elftal te kijken. Ik was vooral positief verrast door de prestatie Wesley Sneijder. Dat hij goed kan voetballen was natuurlijk geen geheim voor me, maar die kleine is bij Real Madrid echt héél goed geworden."

"De spelers die achter Van Nistelrooy staan, mogen in balbezit doen en laten wat ze willen", aldus Ibrahimovic over het 4-2-3-1 systeem. "Het moet heerlijk zijn om als nummer 9 in zo´n systeem te spelen, want je krijgt echt heel veel ballen en dus automatisch kansen om te scoren. Een goede verdediging is meestal wel in staat om twee aanvallers te neutraliseren, maar als telkens er een stuk of vier, vijf goede voetballers voor je neus staan, krijgen zelfs de Italianen het moeilijk."

"Jullie houden van aanvallend, daar heeft Nederland naam mee gemaakt. Van Basten neemt heel veel risico's, maar een coach die zijn elftal op zo'n manier succesvol laat voetballen verdient complimenten. Persoonlijk ben ik trouwens sowieso fan van Van Basten. Een trainer van een nationale ploeg die zo veel wedstrijden wint, zou overal ter wereld een standbeeld krijgen. In Nederland krijgt hij dat pas als jullie kampioen worden, dat blijf ik vreemd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen