Mak Duitsland laat zich verrassen door Kroatië

Koen Freriks
12 juni 2008, 19:51   Bijgewerkt: 13 juni 2008, 12:12

Duitsland heeft donderdagavond een flinke deuk in het zelfvertrouwen opgelopen. De titelfavoriet had geen antwoord op het sterke spel van Kroatië, dat er terecht met de winst vandoor ging (2-1) en zich plaatste voor de kwartfinale. Bastian Schweinsteiger van Duitsland kreeg in de slotfase rood wegens slaan.

fans
publiek
supporters
rook

publiek

supporters

rook]}Duitsland en Kroatië begonnen beiden met een overwinning aan het EK. Duitsland speelde een uitstekende eerste helft tegen Polen, kwam iets minder voor de dag in de tweede helft maar pakte uiteindelijk dikverdiend drie punten (2-0). De Kroaten wonnen ook hun openingsduel van Oostenrijk (1-0), maar lieten zich nog niet van hun beste kant zien. De Duitse bondscoach Joachim Löw liet zijn basiselftal ongewijzigd, Slaven Bilic van Kroatië gaf de voorkeur aan Ivan Rakitic boven Mladen Petric.

De twee koplopers uit groep B begonnen wat lamlendig aan de wedstrijd. Waar Duitsland in het treffen met Polen nog begon met veel pressievoetbal, was daar tegen Kroatië totaal geen sprake van. Na een kleine twintig minuten waren er nog niet eens handen nodig om de kansen te tellen, want die waren er simpelweg niet. De openingstreffer van Kroatië kwam dan ook volledig uit het niets. SC Heerenveen-speler Danijel Pranjic stond op papier linksback, maar slingerde de bal op de linksbuitenpositie de Duitse zestien in, waar Darijo Srna profiteerde van de slapende Marcell Jansen: 1-0.

Löw wisselde na rust de falende Jansen voor de pijlsnelle middenvelder David Odonkor, die voor meer verrassing in het spel moest zorgen. Die ingreep leek Duitsland goed te doen, want de ploeg rukte steeds verder op. Maar opvallenderwijs breidde juist Kroatië op schlemielige wijze de voorsprong uit. De Duitse goalie Jens Lehmann reageerde te laat op een van richting veranderde voorzet, waardoor Olic de van de paal afgeketste bal slechts in hoefde te tikken: 2-0.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen