Benutte penalty redt Oostenrijk en nekt Polen

Koen Freriks
12 juni 2008, 22:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dankzij een in blessuretijd gegeven strafschop, mag Oostenrijk blijven hopen op de kwartfinale. Leo Beenhakker stond met Polen tegen de verhouding in lange tijd 1-0 voor, maar speelde alsnog gelijk door de benutte penalty van invaller Vastic. Door de remise zijn de Kroaten al zeker van de kwartfinale. Zij spelen maandag tegen Polen, dat dan vecht om haar laatste kans.

De equipe van Leo Beenhakker hield in het eerste bedrijf het tempo laag en probeerde de opbouw van de fanatiek spelende Oostenrijkers te verstoren om zo in de counter toe te kunnen slaan. De Polen creëerden nauwelijks kansen. Tegen de verhouding in was het de ploeg van Beenhakker, die toch op voorsprong kwam. Guerreiro wist in buitenspelpositie de score te openen. De arbitrage keurde de treffer onterecht goed. Oostenrijk leek vervolgens ietwat aangeslagen, want de elf van Hickersberger namen gas terug en werden voorzichtig.

Hickersberger greep in en haalde Ivanschnitz naar de kant. Voor hem in de plaats kwam de in Oostenrijk zeer geliefde Vastic in het veld. Mede door deze wissel kwamen de Oostenrijkers terug in de wedstrijd. Desondanks werd er nauwelijks gevaar gesticht. Alleen bij corners was de equipe van Hickersberger gevaarlijk.

Oostenrijk neemt het maandag in haar laatste en beslissende groepsduel op tegen Duitsland, dat eerder vandaag met 2-1 onderuit ging tegen Kroatië. De Kroaten zijn door de remise al geplaatst voor de volgende ronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen