Leonardo: "Waarom praten mensen zo over mij?"

30 januari 2006, 10:58

Leonardo Vitor Santiago is weer helemaal terug. Tijdens zijn debuutwedstrijd voor NAC Breda scoorde de jonge Braziliaan prompt zijn eerste competitietreffer sinds 2002 en hij hoopt dat dit de voorbode zal zijn voor een mooie periode in Breda. "Ik heb jaren vol ellende gekend, maar ik hoop dat er nu mooie tijden aanbreken", zegt hij op de website van NAC.

De laatste jaren stond Leonardo te boek als een begenadigd voetballer, maar ook als een jongen die het niet al te nauw nam met het leven als professional. Dat beeld is onjuist, vindt Leonardo. "Weet je, dat is het in dit wereldje. Iedereen praat elkaar maar na. Het slechtste wat je kunt doen als mens, vind ik. Als je iemand wilt beoordelen, dan moet je eerst zorgen dat je 'm goed kent. Niet zomaar op het oordeel van iemand anders afgaan, dat is niet goed. Waarom praten mensen zo over mij? Kennen al die mensen mij dan? Nee toch? Waarom dan toch zo'n oordeel?"

Direct na zijn overstap naar NAC bevestigde Leonardo de vooroordelen, door te stellen dat hij zich nergens meer hoefde te bewijzen. Behalve bij FC Barcelona of Real Madrid, voegde hij er nog even aan toe. Na een diepe zucht reageert Leonardo op deze uitspraak van hem. "Maar zo is het toch ook? Wat moet ik bewijzen? Iedereen in Nederland kent me toch? Ze weten toch hoe ik voetbal? Iedereen heeft een oordeel over mij, hadden we zojuist toch geconcludeerd? Bij die grote clubs kennen ze me niet, dus dáár zou ik me dan moeten bewijzen. In Nederland, nu bij NAC, moet ik gewoon weer lekker gaan voetballen. Genieten. Dan komt het helemaal goed", aldus de snelle aanvaller.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen