Cziommer: "Blij dat ik weg ben uit Duitsland"

30 januari 2006, 13:30

Na een half jaar bankzitten bij Schalke '04 is Simon Cziommer weer terug in Nederland. De veelzijdige middenvelder vertrok in de winterstop op huurbasis naar Roda JC en heeft zich direct opgewerkt tot een belangrijke schakel in het elftal van Huub Stevens. De Duitser is in ieder geval blij dat hij weer aan voetballen toekomt. "Bij Schalke kreeg ik simpelweg geen kans", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Na een aantal sterke seizoenen in dienst van FC Twente vertrok Cziommer afgelopen zomer vol goede moed naar Gelsenkirichen. Deze moed zonk de middenvelder echter al gauw in de schoenen. "Ik stond aan het begin van het seizoen één keer in de basis, in een bekerwedstrijd. Ik werd echter al in de rust gewisseld, omdat de trainer (Ralf Rangnick, red.) vond dat ik mijn rol niet goed invulde. Daarna heb ik geen wedstrijd meer gespeeld", blikt hij terug op zijn periode bij Schalke.

Cziommer is in eerste instantie verhuurd aan de Limburgse ploeg, maar aan het eind van dit seizoen loopt zijn contract in Gelsenkirchen af. Hoewel het logisch lijkt dat hij ook volgend seizoen in het Parkstad Limburg Stadion te bewonderen zal zijn, wil Cziommer niet op de zaken vooruit lopen. "We hebben gezegd dat we eerst eens rustig gaan kijken hoe het bevalt. De club wil kijken hoe ik voetbal en ik wil ook kijken hoe het gaat. Daarna gaan we rustig verder praten."

Tot nu toe is Cziommer positief over zijn ervaringen bij Roda. "Ik zie veel kwaliteit in deze spelersgroep. Het hele team moet stap voor stap vooruitgang boeken. We hebben na de winterstop twee aardige wedstrijden gespeeld, maar we kunnen nog veel beter. We gaan nu dinsdag, in de bekerwedstrijd tegen Helmond Sport, weer proberen te winnen en in de competitie willen we ook punten pakken. Er is in ieder geval voldoende kwaliteit in deze groep."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen