Chivu gelooft niet in cadeautjes van Oranje

17 juni 2008, 07:00

Cristian Chivu denkt niet dat Nederland vanavond bewust de punten aan Roemenië gaat geven, om zodoende titelkandidaten Italië en Frankrijk uit het Europees kampioenschap te kegelen. "Nederlanders zitten zo niet in elkaar, Nederlanders willen altijd winnen", zegt de oud-Ajacied tegen FCUpdate.nl.

Roemenië heeft vanavond alles in eigen hand: wint de ploeg van Nederland, dan eindigt het als tweede in de groep. Bij een gelijkspel of zelfs een kleine nederlaag zijn de Roemenen nog niet kansloos, maar dan moet het hopen dat de wedstrijd tussen wereldkampioen Italië en vice-wereldkampioen Frankrijk geen winnaar oplevert. 

"Met dat scenario zijn we niet bezig, we gaan niet gokken op een gelijkspel", vertelt Chivu. "We willen niet afhankelijk zijn van anderen, we willen gewoon drie punten pakken. Dit is voor deze generatie spelers een enorm belangrijke wedstrijd."

Chivu Roemenie

Chivu Roemenie

"Of ik verbaasd ben over de topprestaties van Oranje tegen Italië en Frankrijk? Nee hoor. Ik weet wat Nederland kan, we hebben de afgelopen jaren vaak genoeg tegen Oranje gespeeld om te zien dat er veel kwaliteit in de groep zit. Van spelers als Rafael van der Vaart en Wesley Sneijer, die nu excelleren, wist ik natuurlijk al lang dat ze geweldig konden voetballen. Dat het er nu zo goed uitkomt, komt omdat ze in een bijna perfect team zitten. Alles klopt momenteel bij Oranje, bijna elke kans is raak."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen