Zico: "Hirayama optie voor nationale ploeg"

31 januari 2006, 02:39

Sota Hirayama mag hoop koesteren dat hij komende zomer met de Japanse selectie mee mag naar het WK in Duitsland. De spits van Heracles Almelo presteert de laatste maanden uitstekend en dat is ook de Japanse bondscoach Zico niet ontgaan. "Het is overbodig om te zeggen dat hij een goede kans maakt om binnenkort te debuteren in de nationale ploeg", is de duidelijke taal van de Braziliaan.

Hirayama is met zeven treffers één van de sensaties van de eredivisie en dat is ook in het land van de rijzende zon niet ongemerkt gebleven. "Onze bondscoach Zico houdt hem nauwlettend in de gaten", zegt Saburo Kawabuchi, de president van de Japanse voetbalbond, op de website van de FIFA. "Als Sota deze vorm vast weet te houden, is de kans groot dat hij binnenkort opgeroepen zal worden voor de Japanse selectie."

De 20-jarige Hirayama was afgelopen zomer al actief met de nationale ploeg van Japan op het jeugd-WK in Nederland. Tijdens dat toernooi maakte hij onder meer een doelpunt in de wedstrijd tegen Nederland, die de Japanners overigens met 2-1 verloren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen