Pearce: "Samaras moet vechten voor zijn plek"

31 januari 2006, 12:26

Hoewel Manchester City diep in de buidel tastte voor Georgios Samaras, is de Griek niet automatisch verzekerd van een plaats in de basisopstelling van het team van manager Stuart Pearce. De oefenmeester waarschuwde de van Heerenveen overgekomen aanvaller dat hij zijn plek in de hoofdmacht moet verdienen. De Griek krijgt woensdag in de wedstrijd tegen Newcastle United de kans zijn trainer te overtuigen.

"Hij zal moeten vechten voor zijn plaats. Hij moet mij met zijn optreden in de ploeg dwingen hem te selecteren", zegt Pearce op de website van Manchester City. "Hij is twintig jaar. We hebben het gevoel dat we iemand hebben gekregen op het beste moment van zijn carrière, iemand die volwassen wordt en daarmee ook beter en beter zal worden." 

Manchester City heeft 7,5 miljoen euro betaald voor Samaras, maar dat bedrag kan nog fors oplopen. Mocht City Europees voetbal halen, moet het jaarlijks een bedrag overmaken naar Friesland. Ook wanneer de Griekse spits met winst doorverkocht wordt, krijgt Heerenveen een aandeel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen