Ghaly van Feyenoord naar Tottenham Hotspur

31 januari 2006, 15:13

Hossam Ghaly vertrekt per direct bij Feyenoord. De 24-jarige Egyptenaar heeft een contract voor 4,5 jaar getekend bij Tottenham Hotspur, de ploeg van manager Martin Jol. Ghaly zal in Londen herenigd worden met zijn landgenoot Mido, die in het verleden ook voor Ajax speelde. Ghaly had in Rotterdam nog een contract tot medio 2007. Hoeveel de Britten betalen voor de dynamische middenvelder, is niet bekend gemaakt.

Hossam Ghaly kwam in de zomer van 2003 over van het Egyptische Al-Ahly. Hoewel het direct buiten discussie stond dat hij veel kwaliteiten had, was de Egyptenaar nooit onomstreden. Vooral zijn lakse manier van spelen en zijn drang om altijd de moeilijkste oplossing te zoeken, stuitte bij zijn trainers op veel weerstand. Meer dan eens kregen de Rotterdamse oefenmeesters een punthoofd van de eigenzinnige Egyptenaar.

In totaal speelde Ghaly 49 competitieduels voor Feyenoord, waarin hij drie keer scoorde. Als vervanger van Ghaly heeft Feyenoord de Zweed Pontus Farnerud op het oog. De international staat nu nog onder contract bij het Franse RC Strasbourg.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen