Heracles-trainer Bosz naar Feyenoord

1 februari 2006, 10:28

Heracles Almelo moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Lange tijd zag het er naar uit dat Peter Bosz zijn contract in Almelo zou gaan verlengen, maar de oefenmeester vertrekt komende zomer naar Feyenoord. In Rotterdam zal Bosz als technisch manager de opvolger worden van Mark Wotte, die in december plotseling opstapte.

Voor Heracles Almelo is het vertrek van succestrainer Bosz een forse tegenvaller. Onder leiding van Bosz promoveerde de ploeg vorig seizoen naar de eredivisie en tegen alle verwachtingen in lijkt de ploeg zich nu te gaan handhaven in de hoogste klasse van het Nederlandse betaald voetbal. Op dit moment staan de Heraclieten op een verdienstelijke twaalfde plaats in de competitie.

Met zijn vertrekt naar De Kuip keert Bosz terug naar zijn oude liefde. Tussen 1991 en 1996 speelde de voormalig middenvelder ruim 200 wedstrijden voor Feyenoord. De Apeldoorner, die eerder trainer was bij AGOVV en De Graafschap, zei dat het hem niet gemakkelijk zal vallen afscheid te nemen in Almelo. "Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Heracles. De rek is er nog lang niet uit. Maar als er een club als Feyenoord komt, ook nog mijn cluppie, dan is de keuze minder moeilijk." 

Bosz verwacht niet dat hij het trainersvak gaat missen, de belangrijkste reden voor Wotte om in de winterstop zijn baan als technisch manager van Feyenoord op te zeggen. "Deze functie is natuurlijk heel wat anders en ik zeg de 'trainerij' voorlopig vaarwel. Daar heb ik wel even over moeten nadenken. Maar ik denk dat ik de kwaliteiten heb voor deze functie en dat het bij me zal passen." 

Bosz krijgt bij Feyenoord de verantwoordelijkheid over het eerste en tweede elftal en de jeugdopleiding, waar een leemte is ontstaan door het vertrek van Henk van Stee. Hij rapporteert aan de directie en zal optreden als klankbord van hoofdcoach Erwin Koeman.

"Peter past bij ons. Hij is down-to-earth en heeft een goede mentaliteit", stelde Chris Woerts namens de directie. "We zijn heel blij dat hij voor ons heeft gekozen en dat er weer een echte Feyenoorder terugkeert bij de club."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen