Rosicky: "Tsjechië kan Brazilië verslaan"

1 februari 2006, 11:02

Voetbalfans over de hele wereld kijken nu al uit naar 27 juni. Op die dag stuit Brazilië, mits het haar poule wint, in de achtste finale van het WK vermoedelijk op Italië of Tsjechië. Tomas Rosicky, middenvelder van Borussia Dortmund en het Tsjechische nationale elftal, heeft er in ieder geval al zin in. "Dat kan een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd worden", weet hij.

Rosicky in ieder geval niet bang voor de Brazilianen. "In Europa hebben we alle landen al een keer verslagen. We hebben ons echter nog nooit kunnen meten met sterke Zuid-Amerikaanse landen, zoals Argentinië en Brazilië. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan, maar mijn gevoel zegt dat we op een goede dag absoluut kunnen winnen van Brazilië."

Hoewel Brazilië de grote favoriet is voor de wereldtitel, benadrukt Rosicky dat er kapers op de kust zijn. "We spelen in de groepsfase tegen Italië, dat is ook een ontzettend sterk land. Marcello Lippi heeft het land helemaal teruggebracht naar de wereldtop, ze behoren dan ook tot de topfavorieten. Nederland trouwens ook. Onder Marco van Basten speelt Nederland sluwer en effectiever dan voorheen."

Als laatste favoriet voor de titel noemt Rosicky Engeland. "Die kunnen ver komen, denk ik. Ze hebben een verdediging van wereldklasse en het middenveld puilt met Gerrard, Lampard en Beckham ook uit van de kwaliteit. Owen en Rooney vormen bovendien een uitstekend aanvalsduo."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen