Van Gessel: "NAC is meer dan Van Hooijdonk"

Ger
1 februari 2006, 16:00

Met een vernieuwd elftal mikte NAC Breda dit seizoen op de play-offs om Europees voetbal. Vijf maanden later vonden de Brabanders zich terug in de onderste regionen van de rangschikking. Trainer Ton Lokhoff moest het veld ruimen en ook voor de teruggehaalde Pierre van Hooijdonk bleek geen plek meer binnen de club. Onder de nieuwe oefenmeester Cees Lok heeft NAC nu een andere koers ingezet. "Het belangrijkste is dat wij vol vertrouwen verder gaan met deze groep", vertelt middenvelder Sander van Gessel aan FCUpdate.nl.

Na 21 speelronden staat de Brabantse club op een bedroevende vijftiende plaats in de Eredivisie. "In deze fase moeten we uit ons goede veldspel vertrouwen putten", probeert Van Gessel, afgelopen zomer overgekomen van FC Groningen, een lichtpuntje te vinden. "Op de ranglijst houdt het niet over. We hebben twintig punten en staan bij de onderste plaatsen. We bevinden ons in de zone van de nacompetitie - dat is de harde realiteit." 

De komst van Cees Lok kan volgens de 29-jarige middenvelder voor een omslag zorgen. "Met de nieuwe trainer zijn we een andere weg ingeslagen. Vorige week hebben we een punt gepakt bij FC Utrecht en bij Groningen leken we lange tijd ook een punt mee te gaan nemen. Alleen liep het helaas in de slotfase nog mis."

In de tweede seizoenshelft moet NAC het stellen zonder de inbreng van Pierre van Hooijdonk. De aanvaller werd afgelopen zomer als een verloren zoon in de armen gesloten, maar een half jaar later bleek de samenwerking volkomen mislukt. Vorige week verkaste Van Hooijdonk naar Feyenoord, een andere oude liefde. Van Gessel: "Heel veel tijd om daar bij stil te staan is er niet. Je bent bezig om je voor te bereiden op de volgende wedstrijd en dan gebeuren zulke dingen. Maar NAC is meer dan alleen Van Hooijdonk. Na zijn vertrek zijn er ook drie jonge jongens bijgekomen (Timothy Derijck, Evander Sno en Leonardo, red.). Die maakten hun debuut tegen FC Groningen en hebben het gewoon goed gedaan. Natuurlijk worden er dingen gezegd en leeft het enorm bij het publiek in Breda. Alleen het is nu een feit dat Pierre naar Feyenoord is gegaan en dat wij hem niet meer hebben. Het belangrijkste is dat wij vol vertrouwen verder gaan met deze groep."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen