Fernando Torres bezorgt Spanje eindelijk weer EK-zege

29 juni 2008, 22:36   Bijgewerkt: 29 juni 2008, 23:44

Spanje is de nieuwe kampioen van Europa. De ploeg van coach Luis Aragones bekroonde een geweldig toernooi, waarin het als enige van de zestien deelnemers niet één wedstrijd verloor, zondag met een 1-0 overwinning in de finale op Duitsland. Fernando Torres maakte na ruim een half uur de winnende goal voor Spanje, dat 44 jaar geleden voor het laatst een internationaal aansprekende prijs pakte.

Gerechtigheid. Zo kan de Europese titel voor Spanje genoemd worden. De Spanjaarden waren het hele toernooi sterk, wonnen al hun groepsduels en schakelden wereldkampioen Italië en het verrassende Rusland uit. Spanje presteerde constant, in tegenstelling tot Duitsland. De Duitsers wisselden goede wedstrijden (tegen Polen en Portugal) af met belabberde optredens, zoals tegen Kroatië en Turkije. Toch was het voor de 'Mannschaft' genoeg om de finale te halen.

De Duitse bondscoach Joachim Löw rekende Lahm dit kinderlijk eenvoudig verloren sprintduel zwaar aan, want hij haalde de linksback in de rust naar de kant. Marcell Jansen nam de plek van Lahm links in de defensie in en met hem in de ploeg ging Duitsland op zoek naar de gelijkmaker. Deze zoektocht verliep echter moeizaam, want de sterke Spanjaarden gaven weinig weg. Pas toen een kwartiertje later ook Kevin Kuranyi als extra troef in het veld kwam, wankelde Spanje even. Captain Michael Ballack, die ondanks problemen met zijn kuit gewoon kon spelen, was het meest dicht in de buurt van een doelpunt. Zijn schot ging net naast.

ek beker

ek beker

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen