'Feyenoord presenteert Tomasson woensdag'

1 juli 2008, 09:06

Jon Dahl Tomasson keert terug in de Kuip. De 31-jarige Deense aanvaller, die in 2002 met Feyenoord de UEFA Cup won, komt over van Villarreal en wordt woensdag officieel gepresenteerd in Rotterdam-Zuid. Dat meldt RTV Rijnmond.

Tomasson debuteerde in het seizoen 1994/1995 bij SC Heerenveen in het betaald voetbal. Na drie seizoenen in Friesland, en één mislukt jaar bij Newcastle United, streek de aanvallende middenvelder in 1998 neer in de Kuip. Daar maakte hij minimaal tien doelpunten per seizoen en vormde hij jaren een goed koppel met Pierre van Hooijdonk. In de UEFA Cup-finale tegen Borussia Dortmund scoorde de Deen één keer. Bovendien lokte hij de penalty uit, die tot de 1-0 leidde.

Na deze UEFA Cup-winst stapte Tomasson over naar AC Milan, waarmee hij een jaar later de Champions League won, door onder meer Ajax in de kwartfinale te verslaan. Na drie seizoenen in Milaan kwam hij in 2005 bij VfB Stuttgart terecht, dat hem twee mislukte jaren later alweer doorverkocht aan het Spaanse Villarreal.

Voor hoeveel jaar Tomasson tekent bij Feyenoord, is nog niet duidelijk. Naar verluidt hoeven de Rotterdammers geen transfersom te betalen aan Villarreal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen