Lippi doet deur weer open voor Totti en Nesta

Koen Freriks
2 juli 2008, 00:01   Bijgewerkt: 2 juli 2008, 00:08

Marcello Lippi, de voorganger en opvolger van Italië-bondscoach Roberto Donadoni, wil de Azzuri nieuw leven inblazen. Lippi ontkende tijdens zijn eerste persmeeting overigens dat hij vóór het EK alvast een contract zou hebben getekend, zoals werd gesuggereerd in diverse media. 

Lippi, die met de Italianen in 2006 de wereldtitel veroverde, doet de deur weer open voor routiniers Francesco Totti en Alessandro Nesta, die tijdens het afgelopen EK ontbraken: "Ik geloof niet dat er een grote schoonmaak moet plaatsvinden, alleen passen we een paar spelers in", zo tekent VI op uit de mond van de oefenmeester. "Mijn idee is de ploeg nieuw leven in te blazen, die ik heb achtergelaten." 

De coach ontkent dat hij met de Italiaanse voetbalbond vóór het eindtoernooi deze zomer al een verbintenis zou hebben getekend: "Er is geschreven dat ik al had getekend en een boete zou moeten betalen als Donadoni zou aanblijven. Maar feit is dat ik niets getekend heb en dat we ook niet eens hebben gesproken over de financiën", aldus Lippi.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen