Spoorboekje: Super Cup in Italië, Mempis in actie en transfer Sol

16 januari 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 16 januari.

Nieuws

Transfer Sol

Al dagenlang wordt Fran Sol meer dan serieus gelinkt aan Dinamo Kiev. Hoewel er even een kink in de kabel leek te komen, staat vrijwel niets een overgang van de spits van Willem II nog in de weg. Krijgen we dan eindelijk de bevestiging van deze uitgaande transfer? En wat zullen de voorwaarden precies worden?

Wedstrijden

Juventus - AC Milan (18.30 uur)

De Italiaanse versie van de Johan Cruijff Schaal staat voor vanavond op het programma. Niet alleen het moment is opmerkelijk, ook de locatie: Saoedi-Arabië vormt het decor voor Juventus (landskampioen en bekerwinnaar) - AC Milan (verliezend bekerfinalist). Het is de laatste jaren gebruikelijk dat buiten Italië om de Super Cup wordt gespeeld. Qatar en China waren al eens gastheer. Na vanavond is Saoedi-Arabië nog eens twee keer organisator.

Toulouse - Olympique Lyon (19.00 uur)

Parallel aan de doelpuntendroogte van Memphis Depay morst Olympique Lyon veel punten in de Ligue 1. Memphis scoorde op 10 november voor de laatste keer en sindsdien liet Lyon in zes competitiewedstrijden negen punten liggen. De hervatting van de competitie tegen Stade de Reims (1-1) eindigde ook in een teleurstelling. Om niet meer schade op te lopen in de strijd om de tweede plaats moet Lyon vanavond winnen van Toulouse, de nummer veertien van Frankrijk.

Atlético Madrid - Girona (19.30 uur)

Voor Real Madrid, dat woensdagavond eveneens in actie komt in de Copa del Rey, lijkt plaatsing voor de volgende ronde na de 3-0 zege op Leganés slechts een formaliteit. Maar hoe anders is dat voor Atlético, dat vorige week gelijkspeelde op bezoek bij Girona (1-1). Natuurlijk kan de ploeg van Diego Simeone als geen ander op de nul spelen, maar het mag geen écht slechte dag hebben in het eigen Estadio Wanda Metropolitano. Zowel Barcelona en Atlético konden in La Liga namelijk al niet winnen van Girona.

Voetbal op tv

19.25 uur: Atlético Madrid - FC Girona, Ziggo Sport Select - live verslag return achtste finale Copa del Rey

21.25 uur: Leganes - Real Marid, Ziggo Sport Select - live verslag return achtste finale Copa del Rey

22.30 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1 - talkshow

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen