Komst Guidetti naar Twente op losse schroeven

Ger
14 juni 2011, 08:57

De problemen rondom het vastleggen van John Guidetti lijken FC Twente stilaan hoofdpijn te bezorgen. De definitieve afronding van de transfer is al diverse keren uitgesteld en inmiddels aast ook het Italiaanse Bologna op de handtekening van de aanvaller.

Guidetti (19) arriveerde tweeënhalve week geleden samen met zijn vader Mike in Enschede. De Zweed onderhandelde over een contract, onderging een medische keuring en stond op het punt om een contract te ondertekenen. Manager Per Jonsson adiviseerde Guidetti echter telefonisch om nog niet te tekenen. Officieel omdat Guidetti in Zweden eerst nog een jurist naar het contract wilde laten kijken, maar inmiddels blijkt er meer aan de hand te zijn. "FC Twente zegt al tweeënhalve week dat alleen nog een handtekening gezet hoeft te worden, maar waarom is die dan nog niet gezet?”, laat Jonsson in De Telegraaf optekenen.

Dat de zaakwaarnemer niet bij de transfer naar de Nederlandse bekerwinnaar is betrokken, lijkt een belangrijke oorzaak voor de problemen. "Het is heel raar gelopen. Ik snap niet waarom ik er niet bij ben betrokken. Ik heb een contract met Guidetti. Vader en zoon zouden alleen een kijkje nemen in Enschede, maar toen wilde de club dat ze al direct zouden tekenen. Ik heb geadviseerd om dat niet te doen."

"Er is veel belangstelling voor Guidetti, onder meer ook uit Frankrijk en Italië”, aldus Jonsson. "Het financiële verhaal speelt een rol, maar bovendien moet Guidetti zich realiseren dat FC Twente met Luuk de Jong al een goede, jonge spits heeft. Het belangrijkste voor een jonge speler als Guidetti is, dat hij veel aan spelen toekomt. Daarom moet hij zich afvragen of FC Twente wel zo’n goede keuze is."

Voorzitter Joop Munsterman van FC Twente reageert verbaasd over de uitlatingen van Jonsson. "Die mijnheer Jonsson schijnt zijn zaakwaarnemer te zijn, maar die kennen wij niet. Wij hebben zaken gedaan met Mike Guidetti, de vader van de speler."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen