Cruijff: "La Ling en Overmars hebben knowhow"

25 juni 2011, 18:50   Bijgewerkt: 25 juni 2011, 19:20

Ajax is nog altijd op zoek naar een opvolger voor Rik van den Boog als algemeen directeur van Ajax. De Amsterdammers zien Marc Overmars en Tscheu La Ling als voornaamste kanshebbers voor de functie. Er kleeft wel een nadeel aan beide namen: Overmars liet eerder weten geen interesse te hebben en La Ling bekleedt al een functie bij het Slowaakse AS Trencin (wat in strijd is met de FIFA-reglementen, red). Toch hoopt Johan Cruijff het nadeel van La Ling om te buigen in een voordeel, waardoor de ex-speler alsnog algemeen directeur van de landskampioen kan worden.

"Ten eerste hebben ze verstand van voetbal, het allerbelangrijkst, en ten tweede hebben ze verstand van meer dingen", is Cruijff tegenover Voetbal International lovend over zowel Overmars als La Ling. "Zakenmensen die voetbalclubs leiden zijn zowel nationaal als internationaal bepaald niet succesvol gebleken. In Nederland zit inmiddels zelfs negentig procent van de Eredivisieclubs in de financiële problemen. Dat zegt genoeg."

De legendarische nummer veertien is ontevreden over de handelingssnelheid van Ajax met betrekking tot zijn plannen. "Het duurt allemaal veel te lang. Alles lijkt belangrijker dan de club. Dat schijnt nu eenmaal bij een beursgenoteerd bedrijf te horen. Dat is jammer, maar we moeten daarmee leven. Maar het blijft een feit dat je geen enkele belangrijke beslissing kunt nemen, anders kom je in botsing met de regels voor een beursgenoteerd bedrijf. Daardoor ben je in principe overal te laat mee en straks gaat het seizoen weer beginnen. We zullen geduld moeten hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen