Jans heeft vertrouwen in 'topper' tegen Ajax

12 september 2013, 16:14

PEC Zwolle gaat zaterdagavond op bezoek bij Ajax. PEC staat na vijf wedstrijden vijf punten voor op de regerend landskampioen en is daardoor de huidige koploper van de Eredivisie. Trainer Ron Jans heeft er vertrouwen in dat de Zwollenaren goed voor de dag komen.

"Je merkt gewoon aan alles dat de ploeg niet bang is om naar Ajax te gaan, maar dat willen we natuurlijk ook op het veld zien", zegt de Zwollenaar in gesprek met Telesport. "Dit is voor ons de grootste test: uit naar Ajax, waar we vorig seizoen eigenlijk twee keer kansloos van hebben verloren. Dat gebeurde vorig seizoen niet zo vaak, maar die twee wedstrijden wel."

Omdat de Amsterdammers een nieuwe basis moeten leggen na het vertrek van Alderweireld en Eriksen, ziet de coach wel een kans. "Maar wij zullen ook wat moeten aanpassen, omdat Jesper Drost er niet bij is en Mokthar is verkocht." Guyon Fernandez lijkt wel inzetbaar te zijn. De spits keert terug van een lichte hamstringblessure, die hij opliep in het duel tegen FC Utrecht.

Over de huidige koppositie blijft Jans realistisch. "Ik hoop dat het nog een hele poos duurt. Maar ik vind het veel belangrijker dat we de punten zeker niet hebben gestolen, maar eerder afgedwongen hebben op basis van hoe we voetballen. Dat is een hele goede basis. Ik denk dat het alle vertrouwen geeft. Ik denk niet dat we na 34 wedstrijden nog bovenaan staan, maar als het wel zo is, dan zijn we niet ontevreden.", knipoogt de 54-jarige coach van de Zwollenaren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen