Aziatische voetbalconfederatie blijft Blatter steunen

30 april 2015, 17:30

De Aziatische voetbalconfederatie (AFC) blijft Sepp Blatter steunen in zijn poging om wederom het voorzitterschap van de FIFA in de wacht te slepen. Dat heeft het bij monde van voorzitter Sjeik Salman (vandaag) donderdag laten weten op het congres in Bahrein. Salman werd op het congres herkozen als voorzitter van de AFC en eveneens verkozen tot vicevoorzitter van de FIFA.

De 49-jarige Salman maakte op het congres in Bahrein duidelijk dat de steun voor Blatter onvoorwaardelijk is. ''Geachte voorzitter. De hele Aziatische voetbalfamilie steunt u, zoals we dat vorig jaar in São Paulo al hebben laten weten", sprak Salman. Blatter liet zich op zijn beurt lovend uit over Salman. ''Ik weet zeker dat hij het voetbal in Azië naar een nog hoger niveau gaat tillen'', zei hij. ''Het is het grootste continent voor het heden en de toekomst van de FIFA.''

Michael van Praag zat net als Luis Figo en prins Ali Bin Al Hussein op de eerste rij van het congres. Het trio kreeg, in tegenstelling tot Blatter, geen spreektijd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen