Feyenoord ziet in Kuyt clubicoon

8 februari 2006, 12:08

Als het aan Feyenoord ligt, gaat Dirk Kuyt nooit meer weg uit de Kuip. De Rotterdamse club wil de 25-jarige aanvoerder een contract voor onbepaalde tijd aanbieden, met het doel om de blonde aanvaller de rest van zijn loopbaan in Rotterdam te houden. Kuyt kwam in de zomer van 2003 van FC Utrecht naar Feyenoord en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot topscorer en publiekslieveling.

"Dirk kan uitgroeien tot een clubicoon", legde directeur Chris Woerts woensdag uit. "In de voetballerij zijn er niet zoveel: Maldini bij Milan, Totti bij Roma en Shearer bij Newcastle United. Zij spelen sinds jaar en dag bij hun club en zijn niet meer weg te denken. Zo'n rol zou Dirk bij Feyenoord ook kunnen gaan vervullen." 

Woerts benadrukte dat het eerste gesprek met Kuijt en diens zaakwaarnemer Rob Jansen in een vrijblijvende sfeer heeft plaatsgevonden. "De onderlinge verstandhouding is gelukkig erg goed. We staan open voor elkaar. We moeten het nu even allemaal laten bezinken. We zullen er later op terugkomen. Het kan iets opleveren, maar dat hoeft niet. Het is nog heel prematuur."

Eerder deze week liet Kuyt al doorschemeren dat het, wat hem betreft, allesbehalve zeker is dat hij Feyenoord na dit seizoen zal verlaten. De Katwijker, die vorig seizoen nog wilde vertrekken, liet weten dat hij nadacht over een eventueel langer verblijf in De Kuip.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen