Ivorianen willen zonder vrede niet naar WK

27 februari 2006, 14:43

In een bijna wanhopige schreeuw om vrede in Ivoorkust heeft de voorzitter van de nationale voetbalbond een nogal drastisch dreigement geuit. "Zonder vrede is er geen glorie. Zonder vrede heeft het geen enkele zin om aan het WK in Duitsland deel te nemen", waarschuwde Jacques Anouma de strijdende partijen in zijn land.

Ivoorkust, bij het komende WK één van de tegenstanders van Oranje, is sinds 2002 in twee delen gesplitst. Het noorden is in handen van de rebellen, het zuiden valt onder leiding van de regering. De burgeroorlog in het verscheurde Afrikaanse land lijkt tijdens successen van de nationale voetbalploeg op grote toernooien enigszins te luwen.

"Met elke overwinning van onze Olifanten hopen we de Ivorianen dichter tot elkaar te brengen", legde Anouma uit. "Helaas is een definitieve oplossing van de conflicten nog niet in zicht. We roepen daarom alle strijders nogmaals op om hun wapens neer te leggen. Als de crisissituatie in ons land eind mei niet verdwenen is, kan de nationale voetbalploeg het WK aan zich voorbij laten gaan."

De spelers van Ivoorkust zijn zich sterk bewust van de bindende kracht van de nationale voetbalploeg. Na de succesvolle kwalificatiemissie voor het WK in Duitsland bad het hele team onder aanvoering van aanvaller Drogba (Chelsea) in de kleedkamer om vrede. "Ivorianen, we smeken jullie om vergeving. Laten we samen komen en deze vreselijke oorlog achter ons laten", prevelden de voetballers op hun knieën na de beslissende zege op Soedan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen