Landstitel lonkt voor Chelsea na zege op Liverpool

5 februari 2006, 19:16

Niets of niemand lijkt Chelsea af te kunnen houden van een tweede achtereenvolgende landstitel. Ook Liverpool, dat zich de laatste weken ontwikkeld had tot de belangrijkste belager van de ploeg van Jose Mourinho, kreeg zondag met 2-0 klop van the Blues. Door deze zege heeft Chelsea inmiddels een voorsprong van vijftien punten op concurrentie.

In de openingsfase van de wedstrijd zat het er helemaal niet naar uit dat Chelsea een gemakkelijke middag zou krijgen. Liverpool schoot beter uit de startblokken en kreeg enkele prima mogelijkheden om de score te openen. De Champions League-houder was echter ongelukkig in de afwerking en dat werd door Chelsea genadeloos afgestraft. Uit de eerste de beste hoekschop kopte verdediger Gallas Chelsea naar 1-0.

Na deze treffer kreeg zowel Chelsea als Liverpool kansen op een treffer, maar het duurde tot de 68ste minuut voordat er weer gescoord werd. De Argentijn Hernan Crespo profiteerde uitstekend van matig verdedigen van Warnock en zorgde met een diagonaal schot voor 2-0. Hiermee was de wedstrijd gespeeld, maar Liverpool-doelman Reina zorgde in de slotfase nog voor opwinding door Arjen Robben hardhandig opzij te duwen. De sluitpost kreeg hiervoor de rode kaart.

Voor Mourinho betekent deze 2-0 zege overigens een jubileum. Het is namelijk de 50ste competitiezege van the Blues onder leiding van de Portugese oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen