PSV in eerste helft langs FC Groningen

1 februari 2006, 22:40

Op basis van een sterk eerste half uur heeft PSV zich weten te plaatsen voor de halve finale van de Gatorade Cup. De Eindhovense bekerhouder kreeg Euroborg stil door binnen 27 minuten drie keer te scoren, maar kwam in de slotfase toch nog in de problemen tegen het strijdlustige en dappere FC Groningen. Uiteindelijk won PSV met 2-3, waardoor het zich na AZ en Roda JC geplaatst heeft voor de halve finale van het nationale bekertoernooi.

De verwachtingen voorafgaand aan het duel tussen FC Groningen en PSV waren hooggespannen. De ploeg van trainer Ron Jans is één van de revelaties van de eredivisie en verloor dit seizoen pas één wedstrijd in eigen stadion. Alleen Sparta slaagde er in om de Groningers in eigen stadion in competitieverband op de knieën te krijgen. Ook PSV kwam al op bezoek in Groningen, maar de Eindhovenaren gingen in het Oosterpark met 1-0 onderuit.

Deze voorsprong was overigens enigszins omstreden. Na vijf minuten stond Cocu duidelijk buitenspel bij een vrije trap van Jason Culina, maar het arbitrale trio had dit niet in de gaten. De routinier had vervolgens weinig moeite om Groningen-doelman Bas Roorda van dichtbij te passeren: 0-1. Na deze treffer kon PSV rustig loeren op de counter en bijzonder fraaie doelpunten van Farfan en Cocu zorgden voor een 0-3 ruststand.