Ten Cate: "Start voetbalt beter dan Kopenhagen"

12 september 2006, 17:37

Ajax-trainer Henk ten Cate waakt in de aanloop naar het UEFA Cup-duel met IK Start voor onderschatting. De oefenmeester denkt dat zijn ploeg nog een hele kluif zal krijgen aan de Noorse middenmoter, een ploeg die hij voetballend hoger aanslaat dan FC Kopenhagen. Desondanks weet Ten Cate wat zijn ploeg te doen staat, namelijk winnen. "Ajax is het aan zijn stand verplicht om de volgende ronde te halen", zegt de oefenmeester.

Op de opmerkeling van een journalist dat IK Start toch een gemakkelijk te nemen horde moet zijn, reageert Ten Cate geprikkeld. "Het is allereerst respectloos, maar ook volstrekt onjuist. Deze ploeg voetbalt beter dan FC Kopenhagen en ik kan me nog herinneren dat wij daar niet van hebben gewonnen", zegt hij op de website van Ajax. "Kopenhagen moest het echt van fysieke kracht hebben en hanteerde alleen maar de lange bal. Deze mensen proberen via een paar goede middenvelders het veld over te steken."

Ten Cate

Ten Cate

Het zal dus lastig worden, maar Ten Cate weet dat Ajax uiteindelijk als winnaar uit de bus dient te komen. "Ajax is het aan zijn stand verplicht om de volgende ronde te halen. Maar dat gaat hoe dan ook heel veel kracht kosten. We zullen zien of we snel geleerd hebben na de wedstrijden tegen Kopenhagen. Toen hadden we pas vier weken getraind, nu zijn we een stuk verder in onze ontwikkeling."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen