Figo blijft nog één seizoen bij Inter

11 juni 2007, 11:43

Luis Figo speelt ook volgend seizoen voor Internazionale. De Portugees heeft laten weten dat hij zijn contract bij de kampioen van Italië, dat komende zomer afloopt, met één seizoen zal verlengen. Als dit contract ten einde is, zal de 34-jarige vleugelaanvaller vermoedelijk zijn schoenen aan de wilgen hangen. 

Met de contractverlenging van Figo komt een einde aan een maandenlange soap rond de Portugees, die in januari een akkoord bereikte met het Saoedische Al-Ittihad. De Portugees zou bij de Arabische club in één jaar liefst 4,5 miljoen euro gaan verdienen, maar blies de deal eind vorige maand plotseling af. "Al-Ittihad is haar afspraken niet nagekomen. Hierdoor is een verdere samenwerking van de baan", liet de aanvaller weten in een officiële verklaring.

Figo, die na het WK in Duitsland een punt zette achter zijn loopbaan als international, verdedigt sinds medio 2004 de kleuren van Inter. Daarvoor speelde hij achtereenvolgens voor Sporting Lissabon, FC Barcelona en Real Madrid. In 2000 won Figo, mede dankzij zijn sterke optreden tijdens het EK in Nederland en België, de Gouden Bal. Een jaar later volgde de bekroning op zijn loopbaan toen hij verkozen werd tot FIFA Wereldvoetballer van het Jaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen