PSV neemt voorschot op kampioenschap

Ger
30 januari 2008, 22:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft een grote stap naar titelprolongatie gezet. De Eindhovense ploeg won woensdagavond met 2-0 van Ajax. Balász Dzsudzsák en Ottman Bakkal maakten de doelpunten. Door de zege staat PSV acht punten los van de Amsterdammers én Feyenoord, dat op 2-2 bleef steken tegen AZ.

Dat de ploegen ook verdedigend steekjes lieten vallen, demonstreerde Dzsudzsák met zijn doeltreffende uithaal. De Hongaar mocht in de 41ste minuut ongestraft vanaf de kop van het strafschopgebied aanleggen. Kort daarop had Danko Lazovic de bezoekers al op rozen moeten zetten. Een misverstand tussen Johnny Heitinga en Thomas Vermaelen verleende de aanvaller een vrije doortocht tot het Ajax-doel, maar door een weifeling kon hij alsnog worden gestuit.

Suárez verprutste kort daarop een nog grotere kans. De Uruguayaan liet Gomes redding brengen na een vrije opmars naar het Eindhovense doel. De missers kwamen de thuisploeg duur te staan. Ottman Bakkal vuurde een kwartier voor tijd van dichtbij de 0-2 langs de kansloze Maarten Stekelenburg. Het geknakte Ajax drong in het vervolg van de wedstrijd nog wel aan, maar Gomes liet zich niet in verlegenheid brengen. Een gefrustreerde Davids incasseerde in de slotfase nog een rode kaart.

Edgard Davids krijgt rood.

Edgard Davids krijgt rood.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen