Weer puntverlies voor Zenit St. Petersburg

Koen Freriks
19 april 2008, 18:44

Het Zenit St. Petersburg van trainer Dick Advocaat heeft wederom punten laten liggen in de Russische competitie. Op bezoek bij Satum Moskou kwam de ploeg van de Haagse oefenmeester niet verder dan een 1-1 remise.

Lang keek Zenit tegen een achterstand aan. Pas een paar minuten vóór het laatste fluitsignaal was het Roman Sjirokov, die de gelijkmaker aantekende op het scorebord. Nederlander Fernando Ricksen startte in de basiself, maar werd in de tweede helft gewissel. Ricksen had namelijk een gele kaart in het eerste bedrijf ontvangen.

Zenit beleeft een valse start in de competitie. Uit de eerste zes wedstrijden behaalde de ploeg slechts éénmaal drie punten. Momenteel staat de equipe van Advocaat daarom in de middenmoot. In het UEFA-Cup toernooi presteert de Russische ploeg een stuk beter. Aanstaande donderdag speelt Zenit het eerste halve finaleduel tegen favoriet Bayern München.