Feyenoord heeft een pitbull nodig

24 oktober 2008, 11:37

De gedachten van Giovanni van Bronckhorst gingen donderdag, na afloop van de verloren UEFA Cup-wedstrijd tegen AS Nancy, terug naar 2003. Toen, als speler van FC Barcelona, maakte hij eenzelfde fase door als nu. Zo'n periode waarin alles tegen zat en bijna elke wedstrijd teleurstellend verliep. "Toen stonden we in november ook veertiende, maar werden we nog tweede."

In tijden van grote ellende, is het moeilijk om positief te blijven. Ook Giovanni van Bronckhorst, die normaal gesproken toch altijd vooral op zoek gaat naar aanknopingspunten, moest donderdag in Nancy toegeven dat hij 'best moedeloos' werd van de situatie waarin zijn club verkeert. "Natuurlijk hoopte ik, toen ik anderhalf jaar geleden naar Feyenoord, dat we verder zouden zijn."

Het moge duidelijk zijn: Feyenoord is het spoor volledig bijster. "Zeven nederlagen in elf wedstrijden is veel te veel, dat moge duidelijk zijn", weet Van Bronckhorst. "Zeker voor Feyenoord, dat qua status nog steeds een heel grote club is."

"Of we nu weer met elkaar rond de tafel moeten? Nou, nee. Praten helpt niet zo, vind ik", zegt Van Bronckhorst tegen FCUpdate.nl. "Natuurlijk is het soms goed om een aantal dingen met de hele groep te bespreken, maar je moet het toch op het veld doen. Neem het eerste doelpunt van Nancy. We leden daar op een cruciaal punt balverlies, dat mag gewoon niet gebeuren. Dat zijn doorslaggevende momenten in een wedstrijd, want tot dat doelpunt waren we de betere ploeg. Maar als je dan op zo'n manier weer op achterstand komt, wordt het heel moeilijk."

verbeek

verbeek

"In november van dat jaar stonden we veertiende in de Spaanse competitie en lag Frank Rijkaard, die dat seizoen voor het eerst trainer was, zwaar onder vuur. Maar plotseling wonnen we met 0-1 bij Sevilla en begon het te lopen. Daarna hebben we, volgens mij, amper nog een wedstrijd verloren", vertelt Van Bronckhorst. "Het is nu ook aan ons om voor de ommekeer te zorgen, net zoals destijds bij FC Barcelona. Het zit er best in, daar ben ik van overtuigd. Het zit de laatste weken gewoon net even tegen en bovendien hebben we natuurlijk enorm veel blessures. Laten we hopen dat we, wat dat betreft, alle ellende van dit seizoen al gehad hebben."

En wat FC Barcelona betreft: wat Van Bronckhorst er niet bij vertelde, is dat de ommekeer bij de Spaanse club destijds samenviel met de komst van Edgar Davids naar de club. Niet voor niets zei Van Bronckhorsts teamgenoot Kevin Hofland afgelopen zondag al dat Feyenoord een 'type-Jan Wouters' miste, iemand die ook in slechte tijden voorop gaat in de strijd. Feyenoord heeft een pitbull nodig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen