Feyenoord vecht zich in slotfase naast Heerenveen

26 oktober 2008, 18:27   Bijgewerkt: 26 oktober 2008, 19:28

Feyenoord heeft eindelijk weer eens een succesje geboekt. Tegen SC Heerenveen leek de ploeg tegen de zoveelste nederlaag van het seizoen aan te lopen, toen Henrique en Pranjic de bezoekers op een 0-2 voorsprong zetten. Treffers van Makaay en Mols zorgden er echter voor dat het Legioen toch nog tevreden naar huis kon.

Ook tegen de Friezen ging het weer bijna fout, zonder dat dat nodig was. In het eerste half uur van de wedstrijd speelde de thuisclub namelijk best goed. Het zette Heerenveen vast op eigen helft en kreeg het publiek op de banken met een paar leuke aanvallen. Maar, zoals wel vaker de laatste weken, ontbrak net even dat stukje geluk en scherpte om het overwicht om te zetten in een goal.

En dat was niet niet alles voor Feyenoord, want vlak na rust mocht Danijel Pranjic zomaar voor zijn tegenstander Serginho Greene komen. De Kroaat was eerder bij een voorzet van Christian Grindheim dan Feyenoord-keeper Timmer en tikte de 0-2 binnen. Het lakse optreden van Greene bij dit doelpunt was tenenkrommend en coach Verbeek wisselde de verdediger niet veel later voor Dwight Tiendalli, die eigenlijk maanden geleden al afgeschreven was in de Kuip.

Feyenoord vocht daarna voor wat het waard was om toch nog een puntje uit het vuur te slepen. Zo belandde een inzet van Michael Mols op de lat en zeilde een kopstoot van Leroy Fer net naast het doel van Heerenveen-keeper Brian Vandenbussche. Een zoveelste nederlaag leek in de maak, maar in blessuretijd kreeg Feyenoord toch nog loon naar werken. Michael Mols kopte van dichtbij binnen, nadat Kevin Hofland de bal terug in de doelmond gebracht had.