"Met alleen leuk kunnen voetballen, red je het niet"

20 oktober 2008, 01:55

Een half jaar geleden, na een 3-1 nederlaag geleden bij NAC Breda, luidde Kevin Hofland de noodklok. Hij hekelde de instelling van een aantal van zijn medespelers en constateerde dat sommige jongens met een verkeerde instelling het veld in stapten. Zondag, na de nederlaag tegen Willem II, gebeurde exact hetzelfde. Hofland haalde flink uit naar zijn teamgenoten, maar ook Michael Mols was kritisch. "Als iedereen nu niet wakker is, weet ik het ook niet meer."

"Iedereen kan leuk voetballen, maar daarmee alleen red je het niet", zei hij. "Tegen Ajax en Kalmar (uit) hebben we laten zien waartoe we in staat zijn, als we vanaf de eerste minuut met de juiste instelling spelen. Dat moeten we elke wedstrijd brengen."

De verdediger staat niet alleen in zijn kritiek. Ook routinier Michael Mols, die op de bank begon, beseft dat er 'iets' ontbreekt in dit Feyenoord. "Neem de wedstrijd van zondag, tegen Willem II. De tweede helft speelden we ineens wél prima. Als je zo vanaf de eerste minuut speelt, moet ik nog zien wat het resultaat wordt. We moeten vanaf het eerste fluitsignaal laten zien dat we willen winnen. Of dit een soort 'wake up-call' is? Nou, als iedereen nu niet wakker is, weet ik het ook niet meer."

De grote vraag is natuurlijk: hoe moet het nu verder met Feyenoord? Met vier punten uit de eerste zes wedstrijden is de ploeg al lang geen titelkandidaat meer, terwijl ook de concurrenten in de strijd om Europees voetbal uit het zicht beginnen te verdwijnen. "Het belangrijkste is om positief te blijven, hoe moeilijk dat soms ook is", zegt aanvoerder Giovanni van Bronckhorst. "In de voetballerij kunnen dingen zomaar omslaan. Maar laten we hopen dat dat moment snel komt, want als het lang zo doorgaat wordt Europees voetbal inderdaad ook een moeilijk verhaal."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen