Ook Willem II te sterk voor Feyenoord

19 oktober 2008, 16:22   Bijgewerkt: 19 oktober 2008, 17:57

Feyenoord is verzeild geraakt in de kelder van de Eredivisie. Tegen Willem II leden de dolende Rotterdammers al de vierde (!) nederlaag van het seizoen (1-0), waardoor het na zes speeldagen op een beschamende vijftiende positie staat. Frank Demouge maakte in Tilburg het enige doelpunt van de wedstrijd.

Natuurlijk, er is nog altijd een waslijst aan afwezigen bij Feyenoord. Maar toch. Wie een elftal met Giovanni van Bronckhorst, Tim de Cler, Karim el Ahmadi, Jonathan de Guzman en Henk Timmer heeft, moet nog altijd van Willem II kunnen winnen.

Met deze 1-0 op het bord moest Feyenoord komen, maar de Rotterdammers speelden voor de pauze veel te tam om Willem II in de problemen te brengen. Zonder de geblesseerden Roy Makaay en Jon Dahl Tomasson kon de ploeg aanvallend geen vuist maken, terwijl ook vanaf het middenveld te weinig gevaar kon worden gesticht. Vlak voor rust ontsnapte Feyenoord zelfs aan de 2-0, toen Willem II-middenvelder Gregoire zomaar door mocht lopen naar het doel van Timmer. De ervaren keeper kreeg nog net een handje achter de inzet van de Belg, waardoor de schade beperkt bleef.

Feyenoord voetbalde in de tweede helft best aardig, maar de ploeg miste het beetje geluk dat nodig was om te scoren. Willem II werd zo, na Heracles, FC Groningen en NEC, al de vierde ploeg die deze competitie drie punten pakt tegen Feyenoord.