Sparta drukt Feyenoord onder rode streep

29 oktober 2008, 21:51   Bijgewerkt: 30 oktober 2008, 00:12

Het gaat van kwaad tot erger bij Feyenoord. De zieltogende ploeg van coach Gertjan Verbeek wist zondag in De Kuip tegen SC Heerenveen (2-2) nog te ontsnappen aan de vijfde competitienederlaag. Woensdag ging het in de derby tegen stadgenoot Sparta toch weer fout met de gevallen topploeg: 2-1. Feyenoord zakte door de nieuwe deceptie naar de blamerende zestiende plaats in de Eredivisie. 

Verbeek en de directie denken nog steeds dat het goedkomt met de labiele ploeg. Maar de tweede zege in de eredivisie moet nu wel heel snel komen. Anders zal het legioen toch echt gaan muiten. Zondag wacht het zware uitduel tegen Roda JC.

Het overwicht van Feyenoord was niet het gevolg van goed voetbal. De brigade van Verbeek profiteerde vooral van heel slordig en rommelig verdedigen bij Sparta. Naast Makaay waren ook Georginio Wijnaldum en Diego Biseswar gevaarlijk bij de Kuipbewoners. Het jeugdige duo liep echter te veel met de bal en voerde de individuele acties te ver door.

Lang kon de ploeg van Verbeek evenwel niet genieten van de positieve marge. Arne Slot mocht van dichtbij de gelijkmaker binnen koppen. Hij kwam daarbij uit buitenspelpositie terug. Met de arbitrage faalde ook de afweer bij Feyenoord. Wijnaldum gleed uit en Timmer reageerde niet, 1-1.

Na de rust kwam er iets meer evenwicht in de kwaliteitsarme derby, hoewel Feyenoord de sterkste ploeg bleef. Sparta speelde niettemin met meer lef en kreeg in de 54e minuut een open kans op 2-1. Slot schoot de bal evenwel over de lat. Aan de andere kant kwamen Makaay, El Ahmadi en Fer niet tot scoren. Invaller Rydell Poepon maakte in de enerverende slotfase het verschil. Hij knalde eerst nog op de vuisten van Timmer, maar scoorde kort daarna wel na een fout bij Tim de Cler: 2-1. Vorig seizoen won Sparta op eigen veld ook al van Feyenoord (3-2).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen