'Voetbalverslaving' trok Advocaat naar Alkmaar

10 december 2009, 13:00   Bijgewerkt: 10 december 2009, 14:27

De verleiding om weer dagelijks op het veld te staan was te groot voor Dick Advocaat. Toen AZ hem zaterdag benaderde met de vraag om tijdelijk hoofdcoach te worden, was voor de Hagenaar snel duidelijk dat hij deze kans niet wilde laten lopen. "Ik voel me nog fit, dus waarom zou ik het niet doen? Denk je dat er sprake is van belangenverstrengeling, omdat ik ook bondscoach van België ben? Welnee. Onzin."

Vooral in België was de verbazing groot, toen bleek dat 'hun' bondscoach aan de slag zou gaan in Alkmaar. Zeker omdat Advocaat pas een paar maanden geleden aan de slag gegaan is bij de Rode Duivels en de Belgische ploeg toch niet bepaald een gespreid bedje is. Dat Advocaat desondanks nu bij AZ aan de slag gaat, kost hem flink wat krediet. Bovendien zijn de Belgen bang dat Advocaat, als het huwelijk met AZ goed verloopt, helemaal niet meer terugkeert naar België.

De grote vraag is wel: waarom stapt Advocaat in bij AZ? In een paar maanden tijd valt er toch weinig te winnen bij de gevallen landskampioen. In Europa is de ploeg al uitgeschakeld, de titel is al lang buiten bereik en zelfs een plek in de top-vier gaat al lastig worden. "Je kan zeggen dat mijn voetbalverslaving me hier gebracht heeft. Het is bijna vier maanden geleden dat ik ontslagen ben bij FC Zenit. Sindsdien werk ik als bondscoach. Dat is ook mooi, maar ik mis het toch om dagelijks op het veld te staan. Ik voel me fit, dus waarom zou ik thuis op de bank zitten, als ik ook op de bank kan zitten bij AZ? Ik wil er voor zorgen dat AZ dit seizoen Europees voetbal haalt."

In het verleden heeft Advocaat wel eens gezegd dat hij nooit meer in Nederland wilde werken, onder meer vanwege de felle kritiek op zijn persoon na het EK van 2004. Advocaat werd destijds, als bondscoach van Oranje, op alle mogelijke manieren belachelijk gemaakt. "Ach", reageert Advocaat. "Tegenwoordig trek ik me niet zo veel meer aan van de media. Beter laat dan nooit, hè", lacht hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen