Koeman: "Misschien moet ik in juli weg"

4 juni 2010, 09:38   Bijgewerkt: 4 juni 2010, 09:44

De toekomst van Erwin Koeman in Hongarije is hoogst onzeker. De oud-international is al twee jaar bondscoach van het land, maar de kans bestaat dat hij deze zomer het veld moet ruimen. Niet omdat hij slecht gepresteerd heeft, maar omdat de nieuwe voorzitter van de voetbalbond wellicht een eigen coach mee wil nemen.

"Er is een nieuwe premier gekozen in het land, wat betekende dat alle mensen van de voetbalbond ook weg moesten", zegt Koeman in een interview met het Feyenoord Magazine, waarvan een deel gepubliceerd is op de website van de Rotterdamse club. "De regering gaat zijn eigen mensen op de hoge posities binnen de bond zetten. Het is al min of meer bekend wie de nieuwe voorzitter wordt, hij wordt in juli voorgesteld. Het kan zo zijn dat hij ook zijn eigen trainer mee wil nemen. Ik wacht wel af. Ik ga er niet vanuit dat er een nieuwe trainer komt, maar als dat wel zo is geef ik die mensen een hand, pak ik mijn tas en ben ik weg", aldus de nuchtere Groninger.

Zaterdag zit Koeman sowieso nog op de bank bij Hongarije, als zijn ploeg in Amsterdam een oefenduel afwerkt tegen Nederland. Erg hoge verwachtingen van die wedstrijd heeft Koeman niet. "Kans hebben we altijd, maar het niveauverschil tussen Nederland en Hongarije is van dien aard dat ik denk dat Nederland zwaar favoriet is. Voor Nederland is het de laatste vriendschappelijke wedstrijd voor het vertrek naar Zuid-Afrika, terwijl wij pas in maart EK-kwalificatiewedstrijden gaan spelen."

Hongarije is één van de tegenstanders van Oranje op weg naar het EK van 2012.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen