Groep I: Villa en Torres leggen Liechtenstein lam

Koen Freriks
3 september 2010, 22:28   Bijgewerkt: 3 september 2010, 23:29

Net als vice-wereldkampioen Nederland is ook wereldkampioen Spanje vrijdag de weg naar het EK van 2012 overtuigend ingeslagen. De nummer één van de wereld won van het kleine voetballand Liechtenstein. David Villa en Fernando Torres maakten beiden twee treffers.

Liechtenstein, samen met Litouwen de twee voetbaldwergen in groep I, had geen schijn van kans tegen Spanje. Bondscoach Vicente del Bosque stuurde nagenoeg dezelfde elf het veld in, als in de WK-finale tegen Oranje. De wereldkampioenen hadden geen enkele moeite met het vorstenstaatje. Torres maakte na een kwartier spelen de 0-1, Villa verdubbelde de score tien minuten later. 

Spanje hoefde in de tweede helft niet veel meer moeite te doen om verder uit te lopen. Het gevreesde spitsenkoppel Torres-Villa zorgde weer voor de treffers. Del Bosque gaf na rust sterspelers Andres Iniesta, Xavi en Torres rust, door ze te wisselen. Liechtenstein wist de schade vervolgens te beperken.

Schotland

Schotland presteerde vrijdag ondermaats. De Schotten kwamen tegen Litouwen niet verder dan een 0-0 gelijkspel. David Weir beleefde wel een hoogtepunt. De verdediger van Glasgow Rangers is al ruim veertig jaar, maar werd tegen Litouwen nog bruikbaar bevonden. Daardoor werd hij de oudste international die ooit voor het Schotse nationale team uitkwam.

Het overgebleven land Tsjechië kwam vanzelfsprekend niet in actie in de poule van vijf landen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen