Groep D: Frankrijk ontsnapt aan remise

9 oktober 2010, 22:56   Bijgewerkt: 10 oktober 2010, 00:01

Na de 1-0 thuisnederlaag tegen Wit-Rusland van een maand geleden leek Frankrijk zaterdagavond ook tegen Roemenië een teleurstellend resultaat te gaan neerzetten. Loic Remy en Yoann Gourcuff verlosten les Blues echter in de slotfase: 2-0.

Onder het toeziend oog van bijna 80.000 fans zocht Frankrijk in het Stade de France veelvuldig de aanval, maar leek Roemenië-keeper Costel Pantilimon ervoor te gaan zorgen dat het bij 0-0 zou blijven. Loic Remy voorkwam dat echter. De aanvaller van Olympique Marseille mocht twintig minuten voor tijd invallen en had aan een kwartier genoeg om op aangeven van Alou Diarra de goed keepende Pantilimon te passeren. Het is pas de eerste interlandgoal van Remy, maar wel een heel belangrijke. Yoann Gourcuff schoot Frankrijk in de slotseconde helemaal in veilige haven: 2-0.

Frankrijk grijpt door deze overwinning de leiding in groep D van de kwalificatie voor Euro 2012 in Polen en Oekraïne. Het wijnland heeft na drie speelrondes zes punten, één meer dan nummers twee Albanië en Wit-Rusland. Roemenië staat teleurstellend vijfde, met slechts twee punten achter zijn naam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen